Lihatietoa

Opi lisää siitä, miten eri eläimiä leikataan ja mitä lihan yksityiskohtia niistä saadaan – klassisista epätavallisempiin leikkuuvaihtoehtoihin, jotka on mukautettu anatomiaan, ruoanlaittoon ja vuodenaikaan.

🐄

🐖

🐑

🐄

Naudanliha

Naudanlihan ruho tarjoaa lukemattomia lihan yksityiskohtia ja leikkausvaihtoehtoja. Tässä esittelemme klassisia yksityiskohtia, mutta myös joitakin epätavallisempia tuotteita.

Lapapaisti

Kulmapaisti

Picanha

Naudan rinta

Ulkopaisti

Pyöröpaisti

Etuselkä

Sisäfilee

Sisäpaisti

Petite tender

Paahtopaisti

Entrécote

Flanksteak

Jauheliha

Ulkofilee

🐖

Possunliha

Sianlihanpalat ovat usein kausiluonteisia, ja talvella tarjoillaan suurempia paloja, kuten kinkkua, kun taas kesälle on ominaista annoskokoiset palat.

Ulkofilee

Kyljykset

Sisäfilee

Selkäribsit

Sisäpaisti

Paahtopaisti

Kulmapaisti

Ulkopaisti

Palvikinkku

Juhlakinkku

Juhlakinkku luuton

Flintapaisti

Kassleri

Uuniliha

Pikniklapa

Etupotka

Paahtokylki

Kylki luuton

Kylkiribsit

Sorkat

🐑

Lammasliha

Koska karitsan lihakset ovat pienet, sitä ei leikata täysin anatomisesti. Sen sijaan pienemmät palat jätetään yhteen lihasryhmiin, joilla on yhteiset kypsennysajat.

Viulu

Paahtopaisti

Satula

Paisti luullinen/luuton

Takapotka

Fileet

Kyljykset/koko selkä

Kylkiribsit

Selän katkaisu, etu/takaosa

Kare (etuosa)

Kyljukset (taempi osa)

Lapa (kokonainen)

Lapa

Lapa (viipaloitu)

Lapa (viipaloitu)

Etupään viipalointi

Pataliha (luullinen)

Niskakiekot

Etupotka

Oiva

Katso uusimmat Oiva-raporttimme (elintarviketarkastus).

oivahymy.fi

©Oy Tajma Ab 2025